Telèfon: +34 637 783 194 Email: info@bosquerols.cat

Ebenisteria

Yura Àtuk Pereda
Ebenista

Sóc un jove ebenista en permanent aprenentatge. Sóc un apassionat del treball amb la fusta, des de l’arbre viu fins a la peça acabada. Tot i fer sempre dissenys i plànols abans de començar cada feina, m’agrada deixar que la fusta i el treball em vagin informant de la forma que volen prendre. D’aquesta manera, cada peça que faig es única i té identitat pròpia.

+34 669 023 150

Ebenisteria orgànica i artesanal

A Bosquerols entenem que la vida d’un arbre no s’acaba un cop tallat, en forma de fusta també pot tenir funcions importants per a l’ecosistema. Dues d’elles són capturar carboni i aportar més bellesa a les nostres vides. Per això apostem per una fusteria que busca en tot moment respectar el noble sacrifici dels arbres i es basa en buscar la bellesa ja existent en la fusta amb què treballem. No es tracta tant de crear peces boniques sinó de facilitar que surti a la superfície la bellesa que esta atrapada i amagada darrere de les imperfeccions derivades de la intervenció humana. Així, amb el treball de la fusta establim una relació de respecte amb l’arbre i la fusta tot deixant que els dissenys es vagin modificant a mesura que es va descobrint la peça.

 Per aquest motiu prioritzem treballar amb fusta massissa. Els derivats de la fusta com aglomerats, DM i contraplacats han patit tantes modificacions humanes que la bellesa i l’harmonia natural present en les vetes de la fusta ja no es pot recuperar. La fusta massissa, per altra banda, ens recorda contínuament que no fa gaire temps era un arbre viu i que formava part d’un sistema feréstec molt complex.

 Per raons ecològiques, triem sempre fustes que hagin crescut al més a prop possible. Tot i que això redueix el ventall de fustes que utilitzem, segueix essent molt ampli.

Roure, freixe, faig, acàcia, om, noguera, castanyer, olivera, algunes varietats de pi, fruiters… són alguns exemples de fustes que ens ofereixen els boscos de Catalunya. Totes elles es poden trobar tant creixent de forma silvestre com conreades.

Elaborem des de petites peces de joieria fins a grans intervencions en el disseny d’interiors, tot passant per peces de mobiliari úniques i personalitzades.

GESTIÓ FORESTAL

Els treballs forestals són la nostra principal activitat, d’aquí sortim, i cuidem la nostra feina perquè els boscos que gestionem tinguin cada cop una millor salut.

You are donating to : Greennature Foundation

Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...